pyramidehuset

kunstgalleri

Hva er egentlig et husgalleri? Mange som kommer til pyramidehuset tror jeg har et eget rom med kunst i (kanskje i kjelleren? Vi har ikke kjeller). Andre tror det er et tilbygg på tomta hvor jeg har verksted og galleri. (Vi har ingen tilbygg, bare en rådden garasje fra forrige årtusen med plass til bil og ved).

“Husgalleri” var det mest dekkende ordet jeg fant for ideen som begynte å spire da vi flytta inn i pyramidehuset: Hva med å la huset bli et levende husgalleri? Levende fordi vi er en familie på fire som bor her, fordi kunst -og møbler- stadig sirkulerer og bytter plass, byttes ut, eller byttes inn, og husgalleri fordi kunsten vises i et miljø hvor noen faktisk lever og bor. Kunsten må tilpasse seg dynamiske og ofte kontrastfulle omgivelser. Her er kunst av ulik art og av ulike hender, mest min egen i form av keramiske skulpturer og relieffer samt malerier i blandingsteknikker, men også av barnehender og av ulike malere, grafikere, glasskunstnere, metallkunstnere og keramikere. I tillegg er jeg en “gjenbruker” som ofte forelsker meg. I søte, rare, morsomme små eller store (!) møbler. Fra ulike epoker og i ulik stil. Jeg liker å tenke at ” ingen tråder holder meg”.

Selve huset er unikt i seg selv, og hele utgangspunktet for husgalleritanken: Det er bygget av en kunstner i faget! Jeg digger den fantastiske ideen til byggmesteren som kom på å bygge et pyramidehus. I kalde Norge. Tidlig på 1980-tallet :)Herlig annerledes og stikk og piss Jante!

Stikk innom på en kikk om du vil. Og se bilder av kunsten på veggene i huset her!